Belangrijke factoren

Binnen een bedrijf gebeurd het zelden dat er een professional zelf de verantwoordelijkheid neemt om zijn of haar eigen carrière te managen en te sturen. Het is echter wel belangrijk dat je dit zelfstandig voor ogen houdt, om indruk te maken op de manager of leidinggevende.  De doelen die je hierbij stelt aan jezelf moeten wel haalbaar zijn. Om dit realiseerbaar te maken, is het verstandig om eerst de doelen voor jezelf op een rijtje te zetten, waarna je de deadlines gaat opstellen wanneer deze behaald dienen te zijn. Hierbij kan er gedacht worden aan wat de natuurlijke en unieke talenten zijn en waar je energie van krijgt. Daar ligt in de meeste gevallen je passie en het laat zien waar je goed in bent. Je kennisniveau is ook heel belangrijk, om te weten welke doelen je kunt behalen.

Curriculum Vitae

Wat een echte don’t is voor een succesvolle loopbaan is een slecht gepresenteerd cv. Vaak wordt een Curriculum Vitae vergeten als je eenmaal werkzaam bent binnen een bedrijf. Het is desalniettemin toch belangrijk dat je deze zo zorgvuldig mogelijk bijhoudt. De ervaring die je hebt opgedaan is belangrijk om te vermelden, zodat het altijd duidelijk blijft dat je over voldoende ervaring beschikt. Hierbij is het wel van belang dat de informatie die erin staat zo betrouwbaar mogelijk moet zijn en er eigenlijk geen grammaticale fouten aanwezig mogen zijn.

De risico’s

Als professional binnen een bepaald vakgebied is het van belang dat je niet lui bent en risico’s vermijdt. Door genoeg controle te hebben over de werkzaamheden en met zelfvertrouwen de werkzaamheden uitvoert kan er het beste resultaat behaald worden. Wat overigens ook opgemerkt zal worden door de managers en/of leidinggevende.

De kwaliteiten toonbaar maken

Als blijkt dat je als professional eenmaal een vakgebied hebt gevonden waar je denkt goed in te zijn, kan het gebeuren dat je de andere kwaliteiten die je bezit in een hokje plaatst. Dit is een don’t met hoofdletters, omdat je de eigen kwaliteiten nooit mag verstoppen. Deze kwaliteiten zullen je kenmerken en eventueel uit laten blinken tijdens een selectieprocedure. Het is niet zo dat je altijd zeker hoeft te zijn met wat je kan, maar dit moet ook aantoonbaar zijn. Dit bevordert je eigen loopbaan.

Leave a Reply