Het welzijn van het personeel

Het is belangrijk voor een onderneming dat het personeel zich thuis voelt op de werkvloer. Zodat zij het werk gemakkelijk kunnen verrichten zonder dat zij zich ongemakkelijk voelen. Het is namelijk erg onprettig werken als er een naar gevoel op het kantoor hangt. Het beste wat de manager dan kan doen is zorgen dat de personen een team vormen. Dit kan bereikt worden door samen een activiteit te doen, dit helpt het personeel met verschillende kwesties. Tevens kan er zo worden gekeken naar elkaar buiten de werkvloer, zo komt men erachter hoe een persoon echt is en kan er een goede vriendschap ontstaan tussen collega’s.

Ook is het belangrijk dat het personeel gezond blijft, dit kan gerealiseerd worden door hen genoeg rust te laten nemen. Zo is een vrije dag al vaak een goede regeling en kan ervoor zorgen dat de persoon weer helemaal oplaadt. Hoe fitter het personeel is, des te beter zij werken. Daarom is het belangrijk dat er naast hard gewerkt wordt ook tijd is voor ontspanning, dit zorgt ervoor dat de persoon weer productief kan worden. Zorg er dan ook voor dat er een ruimt is voor de werknemers waar zij even iets anders kunnen doen.

Maar het werk dient natuurlijk wel af te zijn, het is belangrijk dat dit dan ook gebeurd. Men kan ervoor kiezen om consequenties te stellen voor het onafgemaakte werk, maar vaak werkt dit averechts. In periode van vakantie is het namelijk ook mogelijk om een achterstand op te lopen in werk. Soms kan het zo zijn dat alles blijft liggen en dat het personeel na de vakantie weer in de stress schiet. Het is dan ook aan te raden voor werkgevers om alles samen op te lossen. Want ander personeel zal ook op vakantie gaan en zullen tegen hetzelfde probleem oplopen.

Om verzuim tegen te gaan is het belangrijk dus belangrijk om het personeel in de gaten te houden. Een praatje maken kan zorgen voor opheldering en het is ook sociaal om met elkaar te praten. Het is belangrijk dat men elkaar een beetje kent, zo weet iedereen wat ze van elkaar kunnen verwachten. Daardoor wordt het vertrouwen in elkaar groter en zal het team hechter worden. Teambuilding speelt hier een grote rol in.

 

Leave a Reply