Handige tips om carrière te kunnen maken

Als je carrière wilt maken is het handig om met een aantal aspecten rekening te houden. Hieronder staan handige tips die eraan bij kunnen dragen om succesvol carrière te maken.

  1. Bepaal van tevoren in welke branche je eventueel carrière wilt maken.

Het grootste resultaat kan alleen behaald worden in een branche waar ook daadwerkelijk je passie ligt. Als in het vakgebied waar je werkzaam in bent ook je interesse ligt, dan zal het makkelijker zijn om de talenten om te zetten naar een succesvolle baan of een eigen bedrijf.

  1. Leer van andere mensen

Door bepaalde mensen als voorbeeld te nemen die al een functie uitoefenen waar jouw interesse naar uitgaat, kun je realistische doelen stellen. Je kan leren van de eigenschappen die deze persoon bezit en voordeel uit de ervaring halen. Iedereen is uniek dus het is niet noodzakelijk om alles te kopiëren van je voorbeeldpersoon. Jij kan een eigen invulling geven aan alle kennis op het vakgebied.

  1. Let op je uitstraling

Mensen baseren hun eerste beoordeling op de allereerste indruk die ze krijgen van iemand. Dit heeft in vrijwel alle gevallen direct te maken met de kledingstijl die bepaald wat iemands persoonlijkheid is. Het advies is daarom om je aan te passen aan het bedrijf en de overige werknemers. Zodra het gehele personeel in pak rondloopt is het niet verstandig om zelf aan te komen in een joggingbroek.

  1. Focus op de oplossingen die beschikbaar zijn

Het komt meestal negatief op anderen over als je voortdurend aan het klagen bent. De andere werknemers en de werkgever waarderen het meer als je juist komt met oplossingen in plaats van negativiteit. Met de negativiteit kan niks gedaan worden, maar met de oplossingen wel. De klagers zullen zelden kans maken op een promotie, terwijl de oplossingsdenkers hier juist wel zicht op hebben.

  1. Werk vanuit een visie

Voor jezelf is het handig om te weten waar je uiteindelijk terecht wilt komen. Als je voor jezelf een persoonlijke visie ontwikkel, met de vraag waar je over vijf jaar wilt staan dan is de kans groter dat je deze doelen ook zal bereiken. Zonder visie is er ook zelden kans op promotie, omdat je de motivatie mist.

  1. Een negen tot vijf mentaliteit is niet positief

Je moet vaak iets inleveren als je er iets voor terug wilt krijgen. De mensen die functioneren op een hoog niveau houden zich nooit bezig met een negen tot vijf mentaliteit. Er wordt niet tot nauwelijks gepraat over de extra uren die gewerkt worden of de werkzaamheden die buiten de functie vallen. Door inzet te tonen en niet alleen maar te denken uit de werktijden wordt de kans op promotie alleen maar vergroot.

Tot slot is het belangrijk om te weten dat iedereen met een andere instelling de werkzaamheden zal uitvoeren. Iedereen is immers uniek en je weet in de meeste gevallen wel hoe je het beste kan functioneren binnen een bedrijf. Het advies is wel om bovenstaande tips mee te nemen in het huidige werkveld.

Leave a Reply