Een bedrijfsafspraak pak je zo aan

Als je een bedrijfsafspraak hebt dan komen er verschillende dingen bij kijken. We hebben in dit artikel een aantal verschillende factoren op een rij gezet die u kunnen helpen goed naar een bedrijfsafspraak te gaan. We hebben het artikel ingedeeld in de volgende hoofdstukjes: Voorbereiding, uitvoering en nazorg. In de voorbereiding kijken we naar wat er voorafgaand van de afspraak al besproken is enz. In de uitvoering gaan we in op de afspraak zelf en in de zorg over wat er daarna gebeurd.

Voorbereiding bedrijfsafspraak

Bij de voorbereiding van een bedrijfsafspraak is het belangrijk dat je je inleeft in wat diegene doet. Zoek informatie over diegene of zijn werk op en kijk hier goed naar. Daarnaast is het belangrijk om te kijken wat voor toegevoegde waarde je hebt en wees duidelijk over je eigen mening. Zorg ook dat alles wat je nodig hebt bij je hebt en bijvoorbeeld je laptop is opgeladen als je deze nodig hebt.

Uitvoering

Bij de uitvoering is het belangrijk dat je presteert op dat moment. Zorg dat je goed gekleed bent, bijvoorbeeld een wit overhemd en zorg dat je er netjes uit ziet. Daarnaast is het belangrijk dat je goed luistert en daar op inspeelt. Zorg dat je niet een standaard verhaaltje vertelt dat vervolgens totaal niet aansluit op wat er gezegd wordt. Het is belangrijk dat je inspeelt op wat er gezegd wordt en daardoor een band maakt met degene tegenover je.

Nazorg

De nazorg is na de uitvoering en hiermee zorg je voor meer contact en vertrouwen naar degene die je gesproken hebt. Je stuurt bijvoorbeeld een mail met de punten die besproken zijn en wat de gevolgen hiervan zijn. Wat gaat er nu gebeuren en wat zijn de volgende stappen? Zorg dat je een kleine samenvatting maakt en hier op door gaat.

Leave a Reply