Gezond en blij personeel is belangrijk voor een bedrijf. Niet alleen komt dit de werksfeer en productiviteit ten goede, het scheelt ook op financieel gebied. De kosten voor ziekteverzuim kunnen namelijk flink in de papieren lopen. Een simpele manier om bij te dragen aan de gezondheid van je werknemers is het aanbieden van fruit op het werk. Er zijn steeds meer leveranciers die fruit leveren aan bedrijven. Je kunt hier fruitmanden of fruitboxen laten samenstellen voor het gewenste aantal werknemers. Het fruit wordt dan meestal eens per week op kantoor afgeleverd.

Veel mensen eten uit zichzelf vaak niet voldoende fruit. Slechts ongeveer een kwart van de Nederlanders eet de aanbevolen hoeveelheid fruit per dag. Een fruitmand op kantoor stimuleert het eten van fruit. Het is voor werknemers immers gratis en de drempel om fruit te pakken is laag als het gewoon voor handen is. Bovendien zien de fruitmanden er door de bijzondere vruchten vaak heel leuk en uitnodigend uit. Zo worden ongezonde tussendoortjes ingewisseld voor fruit. Op deze manier krijgen werknemers voldoende vitamines binnen en dat verhoogt de weerstand. En een hogere weerstand zorgt voor minder ziekte en dus ook minder ziekteverzuim.

Niet alleen het lagere ziekteverzuim maakt fruit op het werk financieel aantrekkelijk. Het aanbieden van fruit aan personeel is namelijk ook 100% fiscaal aftrekbaar. Het is dus ook nog eens gezond voor de boekhouding. Een ander bijkomend voordeel is dat je met het aanbieden van fruit op kantoor een positief signaal afgeeft, namelijk dat het welzijn van het personeel belangrijk voor je is. Deze aandacht en betrokkenheid hebben ook weer een gunstige invloed op de tevredenheid van werknemers. Tevreden werknemers zijn productiever en minder snel geneigd om zich ziek te melden. Al met al heeft fruit op het werk dus een heleboel voordelen.

Leave a Reply