Zonder dat je het door hebt ben je tijdens je studententijd veel meer bezig met je ontwikkeling. Tijdens je studie ontwikkel je je niet alleen op het gebied van je studie, door bijvoorbeeld het volgen van collega’s en het maken van opdrachten, maar ook op het persoonlijke vlak.

Wanneer je van de veilige middelbare school af komt, waarbij je je nergens zorgen om hoefde te maken, alles werd immers keurig aan je uitgelegd en je werd vaak herinnert aan de datum voor die ene belangrijke toets, wordt je vervolgens in het diepe gegooid, bij het maken van je studiekeuze.

De keuze voor je studie kan van veel factoren afhangen, namelijk de plaats, de school, maar ook het toekomstperspectief van je volgende studie. Wanneer je een keuze gaat maken voor een studie, is het belangrijk om ook na te gaan denken of je bijvoorbeeld bij een studentenvereniging wil, om bijvoorbeeld je netwerkt uit te breiden. Daarnaast is het ook tijd om de keuze te maken of je op kamers gaat of thuis blijft wonen. Thuis blijven wonen is natuurlijk het makkelijkst en het goedkoopst, maar wanneer je op kamers gaat zal je veel meer leren en krijg je te maken met zaken, die je anders nooit zou tegenkomen. Je bent bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de ruimte waar je in woont, maar ook voor je eigen eten en onderhoud.

Bij het op kamers gaan komen natuurlijk ook veel voordelen kijken, zoals je zelfstandigheid. Je leert zelf koken, zelf verschillende zaken, zoals de huur regelen en je komt in het studentenleven terecht, waarbij je veel nieuwe vrienden maakt en de tijd van je leven hebt. Deze tijd zal je voor altijd bij blijven en je zult er later veel aan hebben.

Het is dus belangrijk dat je het maximale uit je studententijd haalt, zodat je na je studie goed voorbereid het “volwassen” leven in gaat.

Leave a Reply