Als je op zoek bent naar een baan, weet je soms niet helemaal waar je moet beginnen. Je struint websites af op zoek naar vacatures die passen bij jou, maar het is soms zoeken naar een speld in een hooiberg. Veel mensen vergeten dat het inzetten van je netwerk bij het vinden van een baan een heel goede optie is. In dit artikel lees je 4 manieren hoe je dit kunt doen.

1. Netwerken op feestjes en partijen
Iedereen gaat wel eens naar een feestje. Je komt naast mensen te zitten die je wellicht niet kent en je stelt jezelf voor. Als je op zoekt bent naar een baan hoef jij je daar niet voor te schamen, maar is het juist heel goed om dit te delen. Vertel wie je bent, waar je naar op zoek bent en wat je het liefst zou willen. Wie weet heeft diegene net het idee wat jouw leven kan veranderen!

2. Zoek verbinding via LinkedIn
LinkedIn is hét platform waar je kunt netwerken en kunt zoeken naar een baan. Naast dat je bekenden kunt toevoegen aan je netwerk, kun je ook kijken aan welke groepen ze verbonden zijn en je daar mogelijk ook aansluiten. Via die groepen wordt door recruiters ook vaak gezocht naar geschikt personeel. Belangrijk dus dat je daar te vinden bent. Wanneer je een leuke vacature ziet, is het handig dat je cv up-to-date is, zodat je het direct samen met je motivatie kunt versturen. Online vind je genoeg tips voor het versturen van je motivatie en CV.

3. Doe vrijwilligerswerk
Als je nog geen baan hebt, staat het goed op je cv om toch bezig te zijn. Daarnaast is het voor jezelf ook goed om bezig te blijven. Vrijwilligerswerk is een goede optie om je tijd mee op te vullen. Je zorgt ervoor dat je geen gat hebt in je cv en tegelijkertijd maak je jezelf nuttig in de samenleving.

Ook tijdens je vrijwilligerswerk kom je mensen tegen. Als je vertelt dat je op zoek bent naar een baan, vergroot je direct je netwerk weer. Win-win situatie!

4. Gebruik Social Media
Er is geen snellere manier om je volledige netwerk van vrienden en familie in te schakelen dan via Social Media. Een catchy bericht op Facebook plaatsen om te laten weten dat je op zoek bent naar een baan, een kort filmpje waarin je jezelf voorstelt.. het helpt om aan je omgeving te laten weten dat je op zoek bent. Daarnaast kun je ook bij een vacaturebank kijken voor een geschikte vacature.

Leave a Reply