Een eigen webshop beginnen met de juiste software

Wil jij een webshop beginnen? Een webwinkel beginnen is uitdagend en brengt veel uitzoekwerk en denkwerk met zich mee. Je moet een goede strategie uitwerken en de juiste software kiezen. Deze software vind je bij Appwiki. Op deze pagina vind je alle webshopsoftware in één overzicht zodat je deze makkelijk kunt vinden en selecteren. Gebruik de filters aan de linkerkant om de juiste software te vinden wanneer je een webshop wilt beginnen.

Wat is een webshop?

Een webshop staat ook wel bekend als een webwinkel. Dit is een website die ingericht is voor de verkoop van producten en diensten. Een webshop is niet heel veel anders dan een fysieke winkel. Consumenten shoppen online en voegen vervolgens producten of diensten toe aan hun eigen virtuele winkelwagen en kunnen deze vervolgens afrekenen. Tevens is er een productencatalogus waar mensen doorheen kunnen bladeren.

Stappenplan: webshop beginnen

Een webshop beginnen doe je niet zomaar. Je moet verschillende stappen goed en slim doorlopen. In deze zeven stappen kan jij je eigen webshop beginnen, mét succes.

 • Stap 1: Product / markt combinatie opstellen Voordat jij je eigen webshop start, is het goed om na te denken over de producten of diensten die je wilt verkopen. Alleen een product kiezen is niet voldoende. Je dient ook gericht na te denken over je doelgroep en de markt.

 

 • Stap 2: Bedenk een passende en pakkende bedrijfsnaam Is het duidelijk welke producten of diensten je wilt verkopen en aan wie? Dan is het tijd voor de volgende stap: het bedenken van een bedrijfsnaam. Tip: verwerk je bedrijfsnaam in je domeinnaam. Dan ben je sneller vindbaar, herkenbaar en zorg je voor consistentie in de uitstraling van jouw webwinkel.

 

 • Stap 3: Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel en Belastingdienst Zo, de basis van jouw webshop is gelegd. De grote stap is pas gezet wanneer je bent ingeschreven bij de KvK als ondernemer. Jouw inschrijving wordt automatisch teruggekoppeld naar de Belastingdienst.

 

 • Stap 4: Kies de juiste webshop software uit Een belangrijke stap bij een eigen webshop beginnen is de keuze voor passende webshop software. Je moet goed nadenken welke webshop software geschikt voor jou is. Welke functionaliteit wens je? Wil je het huren of kopen? Wil je schaalbaarheid of automatische updates? Maak een overzicht van al jouw wensen en eisen. Via Appwiki kan je eenvoudig, snel en gemakkelijk de diverse soorten webshop software vinden en selecteren.

 

 • Stap 5: Richt je webshop in Breng structuur aan en bouw je webshop op. Zorg voor duidelijkheid en gebruiksgemak. Deel categorieën logisch in. Werk zo nodig met subcategorieën. Het is belangrijk dat bezoekers jouw website meteen begrijpen. Is er nadenktijd nodig? Dan ben je de eerste klanten kwijt.
 • Stap 6: Maak mooie productbeelden Verkopen van je producten of diensten doe je niet alleen met mooie praatjes. Kwalitatief goede foto’s zijn essentieel om betrouwbaar en geloofwaardig over te komen. Maak de foto’s zelf, zodat je eenvoudig een eigen twist eraan toevoegt. Zo zorg je voor een onderscheidend karakter van jouw webwinkel.

 

 • Stap 7: Genereer traffic Een eigen webshop beginnen is uitdagend. Je moet voor vindbaarheid en bekendheid zorgen. Optimaliseer je webwinkel middels zoekmachinemarketing en maak slim gebruik van het internet. Bekijk de onderstaande video, wanneer je nog meer wilt weten over het beginnen van een webshop.

 

De grootste voordelen

Een eigen webwinkel beginnen heeft diverse voordelen in vergelijking tot het starten van een fysieke winkel. Hieronder volgen de vier belangrijkste voordelen voor het starten van een eigen webwinkel:

 • Groot bereik: Een webshop is online. Met de miljoenen internetgebruikers heeft jouw eigen webshop meer bereik.
 • Altijd beschikbaar: Met een webshop is de consument niet gebonden aan openingstijden. De consument kan producten of diensten kopen wanneer hij maar wilt en wanneer het hem uitkomt. Naast dat het enorm voordelig is voor de consument, levert het ook veel omzet op voor jou.
 • Geen wachttijden: Een groot voordeel van een eigen webshop is dat er geen wachttijden zijn. Klanten kunnen meteen afrekenen en hoeven niet te wachten voor de kassa.
 • Goedkoper: Een webwinkel beginnen is vele malen goedkoper dan een fysieke winkel openen. Je hebt geen personeelskosten of huurkosten.

Waarom een eigen webshop beginnen met online webshop software?

Wil je een eigen webwinkel beginnen? Dan vormt de webwinkel software de basis van jouw webshopbusiness. Met deze software toon je jouw producten of jouw diensten, handel je orders af en zie je eenvoudig wat nog op voorraad is en wat niet meer op voorraad is.

De juiste online software kiezen

Aangezien webshop software de basis vormt van je webwinkel is het van groot belang om de juiste online webshop software te kiezen. Maak tijd vrij in je agenda en verdiep je in de diverse aanbieders. Het is niet alleen belangrijk te kijken naar de mogelijkheden van de software, maar ook naar de beperkingen ervan. Als je een juiste keuze wilt maken is het belangrijk dat je weet wat je wilt en wat het beste bij jouw webshop past. Maak daarom een overzicht van jouw wensen.

Aandachtspunten bij het kiezen van software voor de eigen webshop

Enkele punten waarop de diverse webshop software zijn beoordeeld:

 • De designmogelijkheden: Kijk naar de templates die een software aanbiedt en check of het aansluit bij jouw huisstijl.
 • Mobielvriendelijk: Controleer de webshop software pakketten op mobielvriendelijkheid. Het is belangrijk dat webshops responsive zijn; veel online shoppers doen hun aankopen via hun smartphone.
 • Zoekmachinevriendelijk: Een vindbare webshop is essentieel voor de winstgevendheid van je webshop. Dat betekent dat de zoekmachineoptimalisatie van je webshop op orde moet zijn. Kijk daarom naar webshop software waarbij je metatitels, beschrijvingen en teksten op de website eenvoudig aanpast.
 • Geoptimaliseerd voor conversie: Kijk welke extra’s webwinkel software programma’s je bieden om conversie te genereren op je webwinkel. Denk hierbij aan de mogelijkheden om een contactformulier of een inschrijfformulier voor de nieuwsbrief toe te voegen. Check eveneens de mogelijke betaalmethodes.
 • Overzichtelijke backoffice: De consument zit aan de voorkant van je webwinkel, maar jij aan de achterkant. Zorg er daarom voor dat je een gebruiksvriendelijke backoffice hebt. Dit maakt het afhandelen van orders vele malen gemakkelijker.

Webshop software vinden en selecteren

Bij www.Appwiki.nl kan je diverse webshop software pakketten vinden en selecteren. Je hebt de mogelijkheid om de software programma’s te filteren op prijs en allerlei andere functionaliteiten. Zo vind je snel de geschikte software bij het webshop beginnen.

 

Leave a Reply