Je hebt een goede baan, je vindt het leuk én je hebt de mogelijkheid om te groeien in het bedrijf. Klinkt ideaal, maar toch krijg je enorm veel stress bij het idee van nog meer verantwoordelijkheden. Om zo veel mogelijk uit je werkdag te halen moet je op zoek naar een effectieve werkwijze die voor jou werkt. Want elk persoon werkt op een andere manier op zijn best. Daarom is het van belang om op zoek te gaan naar jouw persoonlijke effectiviteit, om zo zonder stress je promotie met beide handen aan te kunnen nemen.

Maar wat is persoonlijke effectiviteit? Persoonlijke effectiviteit gaat over de persoonlijke kwaliteiten van mensen. Hierbij gaat het om het behalen van jouw doelstellingen op een manier die dus goed voor jou is. Persoonlijke effectiviteit gaat ook om flexibiliteit. Durven om bepaalde keuzes te maken om je einddoel te behalen en durven om onverwachte situaties aan te gaan. Lees gauw verder voor een aantal tips om je persoonlijke effectiviteit te verbeteren.

  1. Verhoog je assertiviteit

Zelfverzekerdheid zorgt voor assertiviteit. Zorg er dus voor dat je je goed voelt, op het werk maar ook privé. Onderhoud contacten met collega’s, hierdoor zal je je sneller thuis voelen. Durf jezelf te zijn en cijfer jezelf niet weg. De mensen om je heen zullen dit waarderen en voelen dat jij je wil inzetten voor het bedrijf.

  1. Communiceer en werk samen

Samenwerken speelt steeds meer een belangrijke rol in organisaties en dus is het belangrijk om een samenwerking goed uit te voeren. Communicatie is hierin de sleutel. Het is beter om zaken extra te checken, dan maar uit te gaan van het feit dat het goed begrepen is. En nee, mensen zullen je niet vervelend vinden. Het zal alleen maar opvallen dat je scherp en actief bent. Vraag ook om feedback, zo kan je je vaardigheden verbeteren en geef je aan bezig te zijn met je eigen ontwikkeling.

  1. Pak conflicten aan

Conflicten op het werk zijn op z’n zachtst gezegd onprettig. Onprettig voor jezelf, voor je positie en voor je collega’s. Laat conflicten dus niet escaleren, maar vermijd ze ook niet. Dat zorgt alleen maar voor een emmer die aan het vollopen is. Ga op zoek naar een oplossing die voor beide partijen werkt en wees de eerste. Dit zal positief worden ontvangen door alle betrokken partijen.

Wil jij werken aan jouw persoonlijke effectiviteit, of heb je behoefte aan andere cursussen voor je persoonlijke ontwikkeling? Klik dan hier voor meer informatie.

Leave a Reply