Social Media Apps

De Westerse wereld begeeft zich momenteel volop in de social media. Het ene medium verdwijnt, zoals we hebben gezien bij Hyves, en op dit moment begint ook het aantal gebruikers van Facebook zwaar af te nemen. Dit komt omdat Facebook steeds meer persoonlijke gegevens verzameld over het gedrag dat consumenten vertonen op het internet. De meest gebruikte vormen van social media zijn Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en ook LinkedIn. We hebben het al eerder gehad over het inzetten van LinkedIn. In dit artikel vindt je nog meer informatie over LinkedIn, we bespreken namelijk de voordelen van het gebruik van LinkedIn. Sommige feitjes zal je al kennen, andere openen misschien een deur voor je.

Contacten uitbreiden

Het eerste en voornaamste voordeel van LinkedIn is natuurlijk de mogelijkheden om interessant contacten te vinden. Via contacten van de mensen die jij kent is het makkelijker om onbekende persoon te ontmoeten. Bij het ontmoeten van nieuwe personen zal je zien dat je een onwijs breed scala hebt aan opties van onbekende mensen via jouw bekende contacten.

Contacten onderhouden

Het is daarbij ook gemakkelijker om een belangrijke relatie te onderhouden. Ondanks dat je een belangrijke partner niet zo vaak ontmoet, kan je via LinkedIn dit contact toch onderhouden. Door slechts een kort bericht of een like op een post van een belangrijk persoon kan je deze relatie onderhouden.

LinkedIn Netwerk

Het netwerk van een willekeurige gebruiker op LinkedIn

Jezelf aanbieden op LinkedIn

Deze twee voordelen kunnen je beide helpen om een baan te zoeken en je aan te bieden op de markt. Omdat LinkedIn voornamelijk gebruikt wordt door bedrijven en door werknemers als zakelijk social media kanaal, kan je hier gemakkelijk en gratis jezelf aanbieden. Door de grote connectiekring die je via LinkedIn kan opzetten is een baan vinden helemaal niet zo moeilijk meer.

Bron van informatie

Daarnaast is LinkedIn een bron aan nieuwe informatie. Op LinkedIn komen veel interessant artikelen over bedrijven terecht. Deze informatie kan je helpen op je werk of in het dagelijks leven. LinkedIn staat vol met actueel nieuws, interessante trends en vernieuwende feiten.

Leave a Reply