Relatiegeschenk

Bij het aanschaffen en schenken van relatiegeschenken voor zakenrelaties moet je goed bedenken welk soort geschenk passend is en of deze bedrukt zal gaan worden. Ook moet jij je doel duidelijk voor ogen hebben en kijken wat je budget toelaat. Verras je zakenrelaties bijvoorbeeld eens met een lekkernij voor op kantoor! Wij geven je 5 originele lekkernij ideeën!

1. Banketletter

Een lekkernij die bij iedereen in de smaak zal vallen is de banketletter. Een banketletter kan in diverse vormen worden gemaakt; zo ook in je eigen logo, het logo van je zakenrelatie of een kenmerkende vorm voor de sector waarin jullie beide werkzaam zijn. Het is ook mogelijk om een heerlijke banketletter te bedrukken met je eigen bedrijfsnaam.

2. Zuurtjes

Zuurtjes zijn een lekker tussendoortje voor op kantoor of op de werkplaats. Het is daarom een leuk en origineel idee om zuurtjes cadeau te doen. Wil je echt uitpakken? Maak dan de zuurtjes zelf! Zelf gemaakt of niet; je kunt de zuurtjes per stuk laten verpakken in eigen huisstijl of kiezen voor een iets luxer geschenk en een assortiment aan zuurtjes in een glazen pot met daarop je bedrijfslogo gedrukt versturen. Voordat je gaat bestellen moet er goed nagedacht worden over de zakenrelatie aan wie je een lekkernij schenkt en het doel hiervan. Is het enkel waardering, zorg dan dat je een kwalitatief goed geschenk opstuurt, bij naamsbekendheid mag je meer in aantallen gaan denken.

3. Stroopwafels in blik

Een lekkernij die geen enkele Nederlander zal afslaan is de stroopwafel. Stroopwafels zijn kenmerkend voor Nederland en vaak ook erg geliefd bij zakenrelaties in het buitenland. Er zijn diverse mogelijkheden voor het schenken van stroopwafels. Zo kan je deze in klein –of grootverpakking versturen. Daarnaast kan je ook een bedrukt stroopwafelblik geven of helemaal uitpakken en kiezen voor een echt Hollands pakket.

4. Bloesemhoning

Bloesemhoning zal waarschijnlijk niet het eerste zijn als je denkt aan lekkernijen. Toch is bloesemhoning super lekker. Omdat het niet het eerste is waar je aan denk is het erg origineel, en super goed voor de herinnering aan jouw bedrijf. Het is een lekkernij die men kan gebruiken bij een heerlijke kop thee of om de lunch aan te kleden (brie met honing bijvoorbeeld). Uiteraard kun je een pot honing ook als promotiemiddel inzetten door de wikkel te laten bedrukken met huisstijl, logo en/of een persoonlijke tekst.

5. Bonbons

Als laatste op de lijst staan bonbons. Een origineel, lekker en geschikt geschenk voor je zakenrelaties. Men zal hiervan genieten tijdens een kop thee of koffie en even helemaal tot rust komen. Zo krijgen zij een positieve associatie met jouw bedrijf.

 

Kortom originele geschenken kunnen dus voor meerdere aspecten dienen. Naast een positieve associatie met je bedrijf, zorgt een origineel cadeau voor een goede relatie en kan het ook leiden tot een grotere naamsbekendheid.

Leave a Reply