Het belangrijkste aan een overhemd is dat het prettig en comfortabel draagt. U kiest ‘s ochtends een overhemd en de rest van de dag voelt u zich heerlijk en vol zelfvertrouwen. Overhemden met extra lange mouw kunnen hierbij ook een grote rol spelen.  Vandaar ook de verschillende mouwlengte. Bij overhemden met extra lange mouw dient de manchet op de knik van pols en hand te vallen. Als u een overhemd draagt in combinatie met een pak of colbert dient de manchet van het overhemd altijd 1 à 2 cm onder het colbert uit te komen.

 Instructies om het overhemd te meten

  • Boord. Open uw overhemd en leg de boord plat. Meet nu van het midden van de knoop tot het midden van het knoopsgat.
  • Borst. Leg uw overhemd plat met de knopen vast. Meet van links naar rechts en vermenigvuldig de uitkomst.
  • Middel. Meet tussen het 5e en 6e knoopsgat op het smalste gedeelte van het overhemd en vermenigvuldig de uitkomst.
  • Mouwlengte. Meet van de schoudernaad tot het einde van het manchet.
  • Lengte van het overhemd. Draai het overhemd om en meet vanaf de onderkant van de boord tot de onderkant van het overhemd.

Strijkvrije overhemden

Tegenwoordig worden er steeds meer strijkvrije overhemden gemaakt. Dat soort overhemden zijn gemaakt van een speciaal type katoen waardoor ze niet kreuken tijdens het wassen. Wanneer het overhemd uit de was komt hoeft u alleen nog maar de manchetten van de mouwen en de boord glad te strijken. Daarna kan het overhemd hangend drogen. Als het droog is, kan het meteen opgeruimd worden. Wilt u het overhemd toch strijken strijk dan niet te heet. Kijk altijd goed in het was- en strijkvoorschrift om te zien op welke temperatuur uw frisgewassen hemd gestreken mag worden.  Over het algemeen geldt dat puur linnen heet, katoen iets minder heet en dat wol, zijde en mengsels lauw gestreken moet worden.

Leave a Reply