Je hebt al een tijdje geen baan en bent moedeloos van alle uren die je op internet hebt gezocht, zonder enig resultaat. Of misschien heb je wel een baan, maar haal je hier geen voldoening meer uit. Je zit niet echt lekker op je plek en kunt het niet echt tegenzin noemen, maar leuk is anders. Er zijn verschillende redenen waarom mensen soms op zoek zijn naar een nieuwe baan of uitdaging. Vaak verloopt dit niet vlekkeloos. Veel mensen ervaren ¨tegenwind¨ tijdens sollicitaties, bijna niemand wordt na één brief of één gesprek aangenomen. Je bent echt niet de enige die al een tijd op zoek is, trust me! Omdat het vinden van een nieuwe baan niet altijd makkelijk is, hebben we hier een aantal tips voor je!

 

At first

Laten we bij het begin beginnen, heb je misschien al nagedacht over wat je wilt gaan doen? Er zijn ontzettend veel richtingen die je op kunt gaan, ben je iemand die communicatie heel leuk vindt? En heb je altijd al interesse gehad in de online wereld? Dan zou ik zeker eens kijken tussen de online marketing vacatures. Misschien zit je liever niet de hele dag op kantoor en vindt je het leuker om bijv. in een winkel te staan. Omdat er zoveel keuze is, maakt dit het ook erg lastig. Kom je er niet echt uit en weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan verder.

 

Beroepskeuzetest

Ik begrijp dat je nu misschien even niet weet waar je moet beginnen. Welk beroep past nou echt goed bij jou? Weet je het niet? Je kunt dan het beste gebruik maken van een beroepskeuzetest. Deze test onderzoekt je persoonlijkheid, vaardigheden en belangstellingsgebieden. Hij geeft je een inzicht in de goede richting, maar uiteindelijk moet je daar verder zelf mee aan de slag.

 

Vergeet niet, je bent niet de enige. Er zijn heel wat andere mensen op zoek naar een leuke nieuwe baan. Soms duurt het gewoon wat langer voordat je iets hebt gevonden, maar dan zit je daarna wel lekker op je plek. Dus probeer positief te blijven, ook al heb je een of meerdere afwijzing(en) gehad. Vraag altijd om feedback, zodat je jezelf steeds kunt blijven ontwikkelen. Uiteindelijk komt het allemaal goed!

Leave a Reply