Verzenddozen, de naam zegt het in feite al, zijn dozen die gebruikt worden voor het verzenden van diverse producten. Hiervan bestaan verschillende typen, waarover je meer kunt lezen in de volgende paragraaf. Voor kleinere webshops zijn deze verzenddozen van essentieel belang. Niet alleen voor het versturen van het assortiment, maar ook vanwege de promotionele waarde die deze verzenddozen kunnen hebben. Immers zijn deze dozen gemakkelijk te bedrukken.

Diverse soorten en maten verzenddozen

Natuurlijk zijn er verschillende typen verzenddozen, immers is het zo dat niet elke verzending in hetzelfde type doos past. Hieronder kun je meer lezen over de verschillende soorten verzenddozen die gebruikt worden voor verzendingen van allerlei soorten en maten:

– Vouwdoos: deze verzenddoos bevat een bovenkant die je heel simpel open kunt vouwen. Daarnaast zijn er alternatieven van de vouwdoos die een bovenkant bevatten welke gemakkelijker af te sluiten zijn. Hierbij kun je denken aan een insteekklep, klepsluiting of overslaande klep. Ook een vouwdoos met vakverdeling is een mogelijkheid als verzenddoos, deze zijn uiterst geschikt wanneer je meerdere producten of onderdeeltjes tegelijkertijd wilt verzenden.
– Brievenbusdoos: deze smallere doos kan door de bezorger gemakkelijk door de brievenbus geschoven worden.
– Postdoos: special ontworpen om gebruikt te worden door postbedrijven. Je weet zeker dat de inhoud goed beschermd wordt, zeker als je kiest voor dikker karton.
– Kalenderverpakking: optimaal voor producten met een smal oppervlak, vergelijkbaar met kalenders. Denk bijvoorbeeld aan een fotolijst.
– Bodem en deksel verpakking: optimaal voor het verzenden van mode items zoals bijvoorbeeld schoenen.

Hierbij heb je de keuze om de grootte, de kwaliteit van het karton, de kleur van het karton, de bedrukking op de doos en de kleur van de bedrukking aan te passen. Je kunt ze in grote oplagen bestellen, maar ook een oplage van één is bij leveranciers een mogelijkheid.

Leave a Reply