Werken bij defensie, je moet het maar kunnen. Dit is een uitspraak die we veelvuldig horen op reclames en lezen in advertenties. Maar wat moet je eigenlijk kunnen om bij defensie aan de slag te kunnen? En naar welk soort mensen is defensie op zoek?

Defensie is er om de veiligheid van Nederlandse burgers en daarnaast ook burgers in andere landen te waarborgen. Ze zorgen voor veiligheid en gerechtigheid. Kortom de defensie is er voor de veiligheid van iedereen. Maar hoe ziet de defensie er uit? De defensie wil een zo goed mogelijke reflectie geven van de Nederlandse maatschappij. Het maakt daarom ook niet uit hoe je er uit ziet of wat je afkomst is, het gaat er immers om wat iemand kan en doet. De Nederlandse maatschappij is dus enorm divers en dat is iets wat de defensie ook is. Niemand is immers hetzelfde en daar wordt dan ook rekening mee gehouden. Zo heeft defensie eet mogelijkheden zoals: vegetarisch, halal en koosjer. En naast het eten bieden ze ook geestelijke verzorgers aan op het gebied van humanistische, joodse, islamitische, protestantse, hindoeïstische en katholiek die daarin gespecialiseerd zijn.

Maar wie zoekt defensie nou eigenlijk? Binnen de defensie zijn er tal van vacatures die vervuld kunnen worden. Zo kan je piloot worden binnen defensie maar ook ICT medewerker. Het ligt dus enorm breed qua mogelijkheden waar naar gekeken kan worden.

Binnen defensie staat een punt eigenlijk heel centraal en dat is eenheid. Je moet als groep elkaar blind kunnen vertrouwen en kunnen bouwen op elkaar. Je bent namelijk ten alle tijden op elkaar aangewezen als het gaat om missies of andere werkzaamheden. Een duidelijke en heldere samenwerking is dan ook vereist. Een nog leuke en handige toevoeging aan het werken bij defensie is overigens dat wanneer je kinderen hebt dit prima te combineren valt. Zo is ouderschapverlof mogelijk en hebben een aantal kazernes zelfs een kinderdagverblijf ter beschikking. Defensie stelt dus alles op alles om de meest ideale werkomgeving te kunnen creëren.

Werken bij defensie is dus voor iedereen mogelijk. Ze kijken niet naar waar je vandaan komt of wie je bent, maar juist naar wat je doet en kan. Maar je moet het wel kunnen, werken bij defensie.

Leave a Reply