Als je de afgelopen maanden alleen maar hebt gestudeerd, wordt het nu tijd om een oefentoets te gaan maken. Deze toetsen zijn ontwikkeld om er zeker van te zijn dat je goed hebt geleerd. Maar niet alleen een oefentoets bevorderen het resultaat van je examen. Hieronder een aantal tips waardoor het halen van je examen een stuk makkelijker wordt.

 

Zorg voor een goede nachtrust

Het is belangrijk om te zorgen voor een goede nachtrust. Door laat in de avond nog te leren haal je echt geen beter resultaat namelijk. Je kunt er beter voor kiezen om s avonds vroeg op bed te gaan en er s’morgens wat eerder uit te gaan. Je hebt minimaal 8 uur slaap nodig, naast de goede nachtrust tijdens het leren, is het ook belangrijk om een goede nacht te maken voor je examen hebt. Ga op tijd slapen, je komt dan ook een stuk zelfverzekerder over en je kunt beter nadenken.

 

Goed ontbijten voor het examen

Een goed ontbijt is het halve werk, je bent veel energieker na een goed ontbijt. Daarnaast als je goed gegeten hebt, ben je ook minder zenuwachtiger voor het examen is uit onderzoek gebleken. Een ontbijt dat veel mineralen en vitaminen bevat is het beste. Heb je niet zoveel trek s morgens? Dan kun je ook een banaan en een kopje koffie nemen.

 

Neem voldoende de tijd om te leren

De meeste mensen die examen moeten gaan doen, nemen te weinig tijd om te leren. Scholieren leren vaak pas op het laatste moment, dit zorgt ervoor dat je of zakt of een te laag cijfer haalt, terwijl je weet dat je veel beter kan dan dat, zonde dus! In de periode voor je examen is het verstandig om iedere dag een uurtje te leren, en dan een korte pauze te nemen en dan weer een uurtje te leren. Maar natuurlijk niet tot in de late uren.

Leave a Reply