Een baan vinden naast jouw drukke studierooster kan lastig zijn. Misschien woon je voor je studie zelfs in een nieuwe stad waar je de weg nog niet zo goed kent. Ondanks dat je het druk hebt met studeren, wil je toch een bijbaan vinden die bij jou past en die je kan combineren met je studie. Waar moet je beginnen als je op zoek bent naar een baan? Bij dit artikel. Wij leggen je uit hoe je het beste een baan kan vinden bij jou in de buurt.

Maak gebruik van je netwerk

Vraag eerst eens in je vriendengroep rond, waar iedereen werkt en wat hun ervaringen daar zijn. Zij zitten vaak in dezelfde situatie als jij. Namelijk dat ze naast hun studie willen werken om bij te verdienen. Zo kan je eerlijke adviezen krijgen van vrienden. Misschien is het wel zo dat de bijbaan van één van je vrienden je erg aanspreekt. Dan zou je eens kunnen vragen dat bedrijf nog iemand zoekt. Daarnaast heb je meteen een goede referentie omdat je al iemand kent. Diegene kan een goed woordje voor je doen en daardoor word je misschien wel eerder aangenomen.

Een andere manier om gebruik te maken van je netwerk is door op LinkedIn in de gaten te houden of jouw connecties een vacature hebben geplaats. Hierbij moet je wel in de gaten houden of het bedrijf ook bij jou in de buurt zit. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een bijbaan in Eindhoven, is het wel zo handig als je solliciteert bij een bedrijf in Eindhoven.

Loop een rondje door de stad

Het klinkt ouderwets, maar het werkt wel. Loop eens een rondje door de stad om te kijken of ze ergens studentenwerk beschikbaar hebben. Je kan meteen naar binnen lopen om je gezicht te laten zien. Vaak vertellen ze je dan om een mail te sturen met je cv en een motivatie, maar ze zullen toch een beter beeld hebben van wie je bent, als ze je even hebben gezien. Als je het eng vindt om zomaar ergens naar binnen te lopen, kan je iemand meenemen die je helpt om de stap te zetten en het toch te doen. Mocht je het dan alsnog niet durven, kan je altijd noteren welke winkels iemand zoeken en ze later thuis een mail sturen.

Laat je helpen door een uitzendbureau

Een andere makkelijke manier om aan studentenwerk in de buurt te komen, is door een uitzendbureau in te schakelen. Zij zijn er om een passende baan voor je te vinden. Er is verschil tussen een online uitzendbureau en een offline uitzendbureau. Dat verschil benoemen we hieronder.

  • Als je langsgaat bij een uitzendbureau word je persoonlijk begeleid en wordt er gekeken naar je behoeften en interesses. Vaak kun je gewoon naar binnen lopen om geholpen te worden, maar een nadeel is wel dat je soms lang moet wachten als het druk is. Wel is het zo dat bijvoorbeeld een uitzendbureau in Eindhoven, een goed en breed aanbod heeft van de bijbanen in Eindhoven. Vaak heeft bijvoorbeeld een uitzendbureau in Eindhoven de meeste kennis van elke beschikbare bijbaan in Eindhoven. Dit komt omdat ze vaak goed bekend zijn met de bedrijven in de buurt. Zo kunnen ze goed inschatten welke bijbaan het beste bij jou past.
  • Een online uitzendbureau is vooral makkelijk voor studenten die vanuit hun luie stoel het banenaanbod willen bekijken. Als je bijvoorbeeld doordeweeks in een andere stad woont voor je studie, maar in het weekend wil werken, kan het lastig zijn om de tijd te vinden om langs te gaan. Dan is het fijn als je online het banenaanbod kunt bekijken.

Nu wij je al deze tips hebben gegeven blijft er nog maar één ding over. Beginnen met je zoektocht! Met deze tips moet het vast goed komen.

Leave a Reply