solliciteren

Waarom je debiteuren verzekeren?

Misschien heb je andere ondernemers al eens over debiteuren verzekeren horen praten, maar waarom is dit nou zo belangrijk? Als ondernemer loop je natuurlijk meer risico dan de gemiddelde persoon. Je bent als ondernemer niet altijd even zeker van je inkomen, maar als ondernemer is de kans ook veel groter dat jij uiteindelijk meer geld verdient. Een goede ondernemer kan dus heel wat verdienen. Toch kan het ook slecht gaan met de zaak buiten je eigen schuld om. Wat als een klant bijvoorbeeld weigert om een factuur te betalen? Hier kan je als ondernemer vrij weinig aan doen en het is hoe dan ook zeker dat dit extra kosten op gaat leveren. Door je debiteuren te verzekeren is het echter wel een stuk minder erg als dit eens gebeurd.

In welke branches is het risico het hoogste?

Er gaan in Nederland elk jaar weer veel bedrijven failliet doordat debiteuren niet betalen. Het risico is dus zeker weten aanwezig. Toch is het risico niet bij elke branche even hoog. Je moet vooral goed nadenken over hoe goed jij de klap kan opvangen als een debiteur weigert te betalen. Als jij veel goederen levert met een klein winstpercentage per product dan is de kans veel groter dat je in de problemen komt. Er bestaat dan namelijk een risico dat je geen geld overhoudt om op tijd nieuwe goederen in te kopen. Om deze reden zijn dergelijke branches stukken risicovoller. De visserij en voedingsindustrie zijn bijvoorbeeld twee risicovolle branches.

Waar kan ik mijn debiteuren het beste verzekeren?

Het lastige van debiteuren verzekeren is dat er verschillende vormen van kredietverzekeringen bestaan. Zo kan je een verzekering afsluiten voor enkele debiteuren, maar je kan bijvoorbeeld ook de hele omzet of de omzet binnen bepaalde landen verzekeren. Je zou zelfs individuele transacties kunnen verzekeren. Het soort verzekering bepaalt ook de kosten van de verzekering. Bovendien heeft elk bedrijf ook nog eens een andere omzet, waardoor de verzekeraar niet voor elk bedrijf dezelfde premie kan vragen. Welke verzekeraar voor jou aantrekkelijk is hangt dus van veel verschillende factoren af. Een goede optie is om eens te kijken op dutchcreditbrokers.com. Dit is een onafhankelijke website waar ze jou aan de beste verzekeraar kunnen helpen.

Wat moet ik doen als ik eenmaal verzekerd ben?

Heb jij eenmaal een verzekering afgesloten? Dan is het risico dat je loopt om failliet te gaan door een debiteur die niet betaalt al gelijk een heel stuk kleiner! Toch kan het ook nu nog net zo goed gebeuren dat een debiteur weigert te betalen. Nu je verzekerd bent is het belangrijk om gelijk de verzekeraar in te schakelen. De verzekeraar heeft namelijk ook de juiste middelen om de incasso te kunnen verzorgen. Als je jouw verzekeraar tijdig inschakelt en er wordt alsnog niet betaald dan ben je altijd nog verzekerd. Je zal dan gelukkig niet het hele bedrag kwijt zijn. Je debiteuren verzekeren is dus wel ontzettend aan te raden, vooral in een risicovolle branche!

 

 

 

 

Leave a Reply