Twijfel jij er als ondernemer nog over of je een accountant wil inschakelen? Of is het je niet helemaal duidelijk wat een accountant nou allemaal precies doet? In deze blog zetten we 5 taken op een rijtje waarbij een accountant je kan ondersteunen. Zo kun jij bepalen of het voor jou nuttig is om een accountant in te schakelen.

Administratie bijhouden

Ten eerste kun je een accountant inschakelen voor het bijhouden van de administratie. Veel ondernemers vinden dit heel fijn, omdat ze het bijhouden van de administratie helemaal geen leuk klusje vinden. Bovendien geeft het een gerust gevoel dat een professional de administratie voor je bijhoudt. Zo weet je namelijk zeker dat dit goed gebeurt, en dat je dus niet wordt verrast door vervelende boetes van de Belastingdienst. Daarnaast is een goede administratie niet alleen belangrijk voor de Belastingdienst, maar geeft het je ook veel inzichten over je bedrijf. Zo zie je bijvoorbeeld waar je veel aan verdient en waar je weinig aan verdient, of je de gewenste resultaten bereikt en of je ergens moet bijsturen.

Belastingaangifte

Ook kan een accountant je helpen bij het indienen van de jaarlijkse belastingaangifte. Belastingaangiften voor ondernemers zijn wat anders dan belastingaangiften voor particulieren. Daarom kan het heel fijn zijn om hierbij hulp te krijgen van een accountant. Een accountant is namelijk op de hoogte van alle wetten en regels op het gebied van belastingen, dus zo weet je zeker dat de belastingaangiften correct worden ingevuld.

Adviezen op verschillende gebieden

Een accountant kan je ook adviseren over verschillende zaken. Dit kunnen financiƫle, fiscale of strategische adviezen zijn. Wil je bijvoorbeeld een grote investering doen? Of heb je advies nodig over hoe je je doelen kunt realiseren? Dan kan een accountant je daar goed bij helpen. Als het goed is, is hij op de hoogte van jouw branche, en kan je dus adviseren over verschillende zaken. Misschien is het wel veel verstandiger om nog heel even te wachten met de investering. Dan zul je dat zeker horen van jouw accountant! Ben je op zoek naar een accountant in Etten-Leur die je perfect kan adviseren? Dan kun je terecht bij Doomen & Quist.

Financieringen

Daarnaast kan een accountant je helpen bij het aantrekken van financiering. Natuurlijk wil je dat dit op een verantwoorde en voordelige wijze gaat. Daarbij kan een accountant je perfect helpen, hij heeft hier immers veel ervaring mee.

Verklaringen opstellen

Wanneer je deze financiering aanvraagt, heb je een accountantsverklaring nodig. Je accountant kan deze verklaring voor je opstellen.

Leave a Reply