Betrokken medewerkers zijn zeldzaam. Als jij medewerkers hebt die ontzettend betrokken zijn met jouw organisatie, dan mag je je gelukkig prijzen. Dit is lang niet binnen iedere organisatie het geval. Wist je dat wereldwijd slechts 13% van de werknemers zich betrokken voelt bij de organisatie? Het is hoogtijd om de betrokkenheid van je medewerkers te verhogen. De betrokkenheid verhogen doe je met een echte en oprechte handdruk. Oftewel, dit doe je met aandacht!

Aandacht is schaars

In onze digitale 24-uur economie is aandacht schaars geworden. Je creëert customer engagement en uiteindelijk klantloyaliteit door je klanten wél die aandacht te geven. En loyale klanten willen we allemaal wel toch?

Een betrokken team is belangrijk

We hebben net al gelezen dat hoge betrokkenheid van medewerkers zeldzaam is. Het is een van de grootste uitdagingen van iedere onderneming om een betrokken team bij elkaar te krijgen én te houden. Klanten de juiste aandacht geven begint bij een betrokken, loyaal en gepassioneerd team. Een betrokken team is dus heel belangrijk!

Betrokkenheid medewerkers verhogen met aandacht

De volgende vraag is: hoe kun je de betrokkenheid van je medewerkers verhogen zodat zij de juiste aandacht aan je klanten geven? Voor je medewerkers geldt precies hetzelfde als voor je klanten: aandacht, aandacht en nog eens aandacht. Een evenement organiseren is niet altijd de oplossing. Het is zelfs zo, dat bij organisaties waarvan de betrokkenheid van de medewerkers heel laag is, de opkomst voor evenementen ook vaak niet hoog is. Dit is in dat geval dus niet de oplossing. Soms is er meer nodig dan dat, zoals persoonlijk contact. Zorg ervoor dat je medewerkers een podium krijgen om te spreken.

Ook de betrokkenheid van je personeel vergroten?

Kan jouw onderneming ook wel een concept waarin ‘aandacht’ centraal staat gebruiken? En mogen, of zelfs moeten, je medewerkers zich meer betrokken voelen bij de organisatie? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Daarna kun je altijd nog een bedrijfsfeest organiseren. Een feest met betrokken medewerkers, is namelijk het leukste dat er is!

 

Leave a Reply