Je hebt het vast wel eens op tv gezien: grote magazijnen vol spullen. Stellingen tot het tien meter hoge plafond opgestapeld vol met kratten, dozen of losse producten. Een beetje zoals het ikea magazijn, maar dan in het kwadraat. In zo’n magazijn werken natuurlijk mensen. Bijvoorbeeld om mensen te plaatsen of op te halen, maar ook om de inventaris van het bedrijf bij te houden. Mensen kunnen dit niet allemaal met handen en voeten. De spullen die in het magazijn worden opgeslagen zijn vaak te zwaar of liggen te hoog om zelf te tillen. Dit gebeurt dan ook vaak door middel van een heftruck. Om daarmee te mogen rijden moet je een heftruck certificaat halen. Twijfel je of je dat nodig hebt? Om deze redenen is een heftruck certificaat goed voor jou.

Veiligheid

Er gebeuren ieder jaar ontzettend veel ongelukken waar heftrucks bij betrokken zijn. Deze grote, zware voertuigen moeten immers goed en secuur bestuurd worden, anders kan het heel erg misgaan. Een heftruck certificaat haal je dus niet alleen om spullen veilig te kunnen verplaatsen, maar ook om je collega’s in het magazijn niet in gevaar te brengen. Tijdens het behalen van je certificaat leer je alles om veilig om te kunnen gaan met een heftruck.

Cv

Wanneer je je certificaat binnen hebt, kun je dit op je cv zetten. Dan weet je toekomstige, of huidige, werkgever dat jij goed, veilig en secuur om kunt gaan met een heftruck. Dat zorgt ervoor dat een werkgever jou extra verantwoordelijkheden kan geven. Dat maakt je werk diverser en interessanter, waardoor het minder snel saai zal worden.

Overal handig

Met een heftruck certificaat kun je bijna overal aan de slag. Bijvoorbeeld in magazijnen van winkels of webshops, maar ook bij veel andere bedrijven kunnen ze mensen met die vaardigheid heel goed gebruiken. Zo kun je er bijna zeker van zijn dat jij wel aan de slag komt. Klinkt dit als iets voor jou? Klik hier voor het behalen van jouw certificaat.

Leave a Reply