Het dragen van goede werkkleding tijdens de werkzaamheden van je personeel is erg belangrijk. In sommige gevallen worden er zelfs door de overheid diverse eisen gesteld waaraan moet worden voldoen. Het biedt echter ook extra kansen voor jouw bedrijf. Wij hebben drie redenen op een rijtje gezet wat nou het belang is van goede werkkleding.

Reden 1. Het biedt gelijkheid

De eerste reden waarom goede werkkleding belangrijk is omdat het gelijkheid biedt op de werkvloer. Het personeel kan hierdoor uitgroeien tot een hecht team waardoor de resultaten in groepsverband uiteindelijk zal verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf eerder zijn doelen behalen. Een absolute win win situatie dus. Daarnaast heeft ook het nog veel meer extra voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat werknemers niet iedere ochtend de keuze hoeven te maken wat ze moeten gaan dragen. Zorg natuurlijk wel voor comfortabel kleding, dit wordt gewaardeerd. Denk aan luchtige shirt, een goedzittend polo of een warm vest. Dit is natuurlijk afhankelijk in welke sector het bedrijf werkzaam is.

Reden 2. Veiligheid en bescherming

Het belang van goede werkkleding is natuurlijk ook de veiligheid en de bescherming dat werkkleding kan bieden. In sommige branches worden zelfs door de overheid speciale veiligheidseisen gesteld waaraan moet worden voldaan. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidsschoenen die zeer belangrijk zijn in onder andere de bouw en in het magazijn. Het is ook zo dat hoe beter de veiligheid en bescherming is hoe lager het ziekteverzuim uiteindelijk zal zijn. Je kunt de meeste veilige en beschermende werkkleding standard kopen bij diverse groothandels. Deze voldoen aan alle eisen.

Reden 3. Goed herkenbaar

De laatste reden waar we het over gaan hebben is de herkenbaarheid. Ondanks dat veiligheid en bescherming op nummer één staat is het feit dat het personeel beter herkenbaar is een extra pluspunt. Je kunt bijvoorbeeld je logo op alle werkkleding bedrukken zodat mensen jouw bedrijf onthouden en wellicht een potentiële klant in de toekomst worden. Dit betekent automatisch dat het een positief effect hebt op je bedrijf want je naamsbekendheid zal stijgen. Je kunt bijna bij iedere groothandel die werkkleding aanbiedt je logo laten bedrukken. Tip:: kies voor een opvallende kleur zodat je nog beter zichtbaar bent!

Bron: Rien de Wolf

Leave a Reply