Soms is het verstandig om als onderneming te kiezen voor bedrijfsfinanciering. Dit kan het geval zijn als je machines of voertuigen wil aanschaffen of een grote investering wil doen. In principe is het aanvragen van bedrijfsfinanciering niet ingewikkeld, maar toch zijn er zaken waar je goed op moet letten. Om die reden kan je hieronder vijf tips lezen voor het aanvragen van bedrijfsfinanciering. Blijf dus vooral lezen als je benieuwd bent. 

Juiste bedrijfsfinanciering kiezen 

Gelukkig kan je als onderneming kiezen tussen verschillende soorten van bedrijfsfinanciering. Uiteraard is het wel de bedoeling dat je de juiste bedrijfsfinanciering kiest. Het zou zonde zijn als je een verkeerde bedrijfsfinanciering kiest en er dus geen gebruik van kan maken. Doe voldoende onderzoek naar de soorten van bedrijfsfinanciering om te bepalen welke het beste bij jouw situatie past. Een zakelijke rekening wordt aangevraagd voor een grote investering, maar een zakelijk krediet is bedoeld voor de dagelijkse kosten van je onderneming. 

Online aanvraag doen

Ongeacht de bedrijfsfinanciering die je kiest, is het handiger om de aanvraag online te doen. Wanneer je naar de bank gaat om een bedrijfsfinanciering aan te vragen, duurt dit veel langer. Je zal vaak nog op een andere dag moeten terugkomen om alles te regelen. Een online aanvraag is veel sneller behandeld, omdat alles via het internet wordt geregeld. Het is ook helemaal niet ingewikkeld om een aanvraag voor bedrijfsfinanciering online in te dienen. Je wordt goed begeleid tijdens de aanvraag. Je krijgt namelijk vragen die je moet beantwoorden. Zou je hier meer over willen weten? Klik hier voor meer informatie. 

Voorwaarden vooraf checken

Om in aanmerking te komen voor bedrijfsfinanciering, moet je als onderneming wel voldoen aan de gestelde voorwaarden. Het is slim om dus van tevoren al onderzoek te doen naar deze voorwaarden. Het is onder andere de bedoeling dat je onderneming al vijftien maanden bestaat en ingeschreven is bij de Kamer van Koophandel. Verder is het handig om uit te zoeken of jouw onderneming de juiste rechtsvorm hebt. Door de voorwaarden op tijd te checken, weet je of het zin heeft om bedrijfsfinanciering aan te vragen. Vergeet dit dus niet te doen. 

Jaarrekening klaar leggen 

Eén van de documenten die je moet overleggen bij de aanvraag, is de jaarrekening. De jaarrekening weergeeft eigenlijk de financiële situatie van jouw onderneming. Het is de bedoeling dat je de jaarrekening van afgelopen boekjaar kan overleggen. Zo kan er een goed aanbod op maat voor jou gemaakt worden. Zorg ervoor dat je al voor de aanvraag van de bedrijfsfinanciering de jaarrekening klaar hebt liggen om over te leggen. Dit scheelt moeite, maar ook zeker tijd. 

Rekening houden met de rente

Soms vergeten mensen dat er bij een bedrijfsfinanciering altijd rente hoort. Het is slim om goed na te denken over de looptijd van een zakelijke lening. De rente zakelijke lening staat namelijk vast voor de afgesproken looptijd. Het is goed om te beseffen dat een lange looptijd ook een hogere rente oplevert. Een bank moet namelijk rekening houden met inflatie waardoor een langere looptijd dus voor jouw onderneming meer geld betekent. 

Leave a Reply