In de huidige samenleving lijken alle prestaties gebaseerd zijn op het principe van meritocratie, waarbij geldt dat inzet en talent gelijk staat aan de prestaties die je levert. Desondanks is het niet altijd zo eenvoudig als in deze twee zinnen gesteld wordt, aangezien er allerlei factoren mee kunnen spelen die jouw loopbaan doen verstoren. Misschien blijkt het carrière pad dat je aan het bewandelen bent namelijk helemaal niet te passen bij jou, hoewel je wel veel talent hebt voor de functie binnen jouw vakgebied. Ook kan het zijn dat jij ontslagen wordt om een ongelukkige reden, waardoor je contract bij de rechter ontbonden wordt. Hoewel je in beide gevallen op zoek moet naar een nieuwe uitdaging, betekent dit niet dat je geen recht hebt op een vergoeding van de werkgever die jou ontslagen heeft. Ben jij benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Schroom dan niet om verder te lezen en te achterhalen of jij recht hebt op een transitievergoeding.

Wat moet je je bij een transitievergoeding voorstellen?

In veel gevallen kunnen de werkgever en werknemer samen tot een middenweg komen, waarbij de ontslagvergoeding doorgaans hoger is dan wanneer dit geregeld wordt bij de rechter. Dit komt, omdat het voor de werkgever aantrekkelijker is om vele juridische procedures te vermijden. Deze ontslagregeling wordt ook wel een vaststellingsovereenkomst genoemd en deze vaststellingsovereenkomst controleren kan door Transitievergoeding.nl. Op die manier ben je verzekerd van een eerlijke vaststellingsovereenkomst.

Echter, het kan ook voorkomen dat de ontslagkwestie wél naar de rechter gaat, waarbij er gesproken zal worden over een transitievergoeding. Deze transitievergoeding is een geldbedrag, waarvan de hoogte afhankelijk is van twee factoren: het (maand)salaris en het aantal gewerkte jaren. In enkele situaties kan er ook een transitievergoeding gekregen worden als de werknemer zelf ontslag neemt, bijvoorbeeld als er sprake is geweest van discriminatie.

Leave a Reply