Wanneer je op zoek gaat naar de beste zorgverzekering die bij jou past is het natuurlijk ook belangrijk dat dit niet meteen de duurste verzekering zal zijn. Deze blog gaat over het zoeken naar de goedkoopste en meest geschikte zorgverzekering. Hiervoor heb je verschillende hulpmiddelen die je daarvoor zou kunnen gebruiken. Lees op deze pagina verder om meer te weten te komen over het zoeken naar de juiste zorgverzekering.

De webpagina https://www.zorgverzekerinq.nl/zorgverzekering/goedkoopste/

Op https://www.zorgverzekerinq.nl/zorgverzekering/goedkoopste/ is het mogelijk om de verschillende zorgverzekeringsaanbieders met elkaar te vergelijken. Voordat je er aan toe bent om deze met elkaar te vergelijken zal je eerst voor jezelf een aantal dingen op een rijtje moeten zetten. Om er voor te zorgen dat je niets vergeet hebben wij deze dingen voor je opgeschreven.

Hoe wordt een zorgverzekering opgebouwd?

Een zorgverzekering bestaat uit twee delen. Namelijk de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Hier in Nederland is de basisverzekering verplicht. Iedere basisverzekering dekt ook dezelfde zorgkosten. Het kan alleen wel zo zijn dat de kosten voor de basisverzekering van elkaar verschillen.

Naast de basisverzekering is het mogelijk verschillende aanvullende verzekeringen af te sluiten. Deze kan je helemaal zelf bepalen naar de behoefte die jij denkt te hebben aan zorg. Zo zou je bijvoorbeeld tandartskosten, fysiotherapie of eventueel kraamzorg extra kunnen verzekeren met het afsluiten van een aanvullende verzekering.

Het eigen risico

Aan een zorgverzekering zit ook een eigen risico verbonden. Het standaard tarief hiervoor is €385 euro per jaar. Wanneer je dit bedrag wil verhogen is dat mogelijk. Hiervoor zal je dan een korting krijgen op je maandpremie. Het is dan ook verstandig uit te rekenen waarmee je uiteindelijk voordeliger uit zal komen.

Wat als een andere zorgaanbieder goedkoper is dan degen die je nu hebt?

Wanneer je er achter komt dat een andere zorgverzekeraar de verzekering aanbiedt tegen een lager tarief, of wanneer je voor hetzelfde tarief meer uitgebreide zorg kan ontvangen is het logisch dat je dan graag over wil stappen naar de meest gunstige aanbieder voor jou. Hierbij moet je wel op een aantal dingen letten.

Het is niet zomaar mogelijk om op ieder gewenst moment te verwisselen van zorgverzekering. Zorg er dan ook voor dat je goed op de hoogte bent van wanneer je wat moet doen. Voordat je over gaat stappen is het wel aan te raden meerdere aanbieders naast elkaar te leggen zodat je zeker weet dat je voor jou de juiste keuze hebt gemaakt. Online is dit snel en makkelijk te doen.

Hoe gaat overstappen van zorgverzekering in zijn werk?

Wanneer je over wil stappen van zorgverzekering moet je er rekening mee houden dat dit maar een keer per jaar kan. Je moet er dan voor zorgen dat je voor 31 december aangemeld bent bij de verzekeringsmaatschappij van jouw keuze. Verder hoef je niets te doen. De nieuwe aanbieder zal er voor zorgen dat jouw lopende polis wordt gestopt. Per 1 januari zal deze dan stoppen. OP deze dag gaat dan ook meteen de nieuwe polis in bij de nieuwe aanbieder.

Leave a Reply