Elektrisch rijden van en naar werk wordt steeds populairder. Het wordt ook nog eens makkelijker met een laadpaal thuis

Elektrisch rijden is dé trend van nu op autogebied en dat is op zich niet vreemd. Met steeds aantrekkelijke auto’s is elektrisch rijden een echte hype geworden. Toch zijn niet heel veel mensen overstag te gaan omdat zij allemaal tegen hetzelfde probleem aanlopen. Een elektrische auto is namelijk maar handig als je een paal hebt waarmee je hem kan opladen. Gelukkig valt dit probleem snel op te lossen met een laadpaal thuis. Daar komt ook nog eens bij dat steeds meer bedrijven laadpalen laten installeren. Zo kun je altijd opgeladen van en naar huis.

Een laadpaal: thuis of openbaar

Een elektrische auto opladen gaat eigenlijk vrij eenvoudig. Hierbij zit er wel een klein verschil of je gebruik maakt van een laadpaal thuis of in het openbaar. Bij een openbare laadpaal heb je namelijk een abonnement. Hier hoort vaak een pasje bij, waarmee je dus gebruik kunt maken van de laadpaal. Zo worden de kosten voor het opladen later op je verhaald. Een laadpaal thuis maakt dus geen gebruik van een abonnement en wordt door veel mensen als makkelijker gezien. Dit komt natuurlijk doordat je met een laadpaal thuis altijd makkelijk je auto aan huis kunt opladen.

De kosten van een laadpaal thuis

Er zitten dus aardig wat voordelen aan het hebben van een eigen laadpaal thuis, zo kun je er altijd van uit gaan dat je auto opgeladen is. De kosten van een laadpaal thuis houdt mensen soms tegen. Dit komt doordat dit bedrag dat eenmalig wordt betaald vaak erg groot lijkt. Toch is dit op de lange termijn voordeliger, vooral als je dit vergelijkt met publieke laadpalen. De kosten worden verder nog bepaald door andere aspecten zoals het laadvermogen van je auto.

Een laadpaal thuis en laadvermogen

Wat precies het laadvermogen van je laadpaal thuis is, hangt meer samen met je auto zelf dan met de laadpaal. Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar het laadvermogen dat je laadpaal thuis zelf levert. Check dus van tevoren goed wat de beste optie voor je auto en jezelf is. Het is ook goed om te weten dat er twee verschillende soorten opties zijn voor een laadpaal thuis. De eerste is de bekende laadpaal, een andere minder bekende optie is de wallbox. Deze wallbox komt meer overeen met een ouderwetse stekkerdoos. Wat de beste optie voor jou is hangt onder andere af van hoeveel elektrische auto’s je hebt en de beschikbare ruimte rondom je huis. Of je nu gaat voor een laadpaal of wallbox, elektrisch rijden wordt makkelijker met een laadpaal thuis!

Leave a Reply