Ben je afgestudeerd als verpleegkundige of wil je op zoek naar een nieuwe werkplek, dan is dat zeker mogelijk. Alleen soms is het lastig om een werkplek te vinden wat bij jou past. Woon je in het noorden van Nederland en ben je opzoek naar een baan als verpleegkundige, neem dan zeker een kijkje op uitzendbureau zorg Groningen en verpleegkundige vacatures Friesland. Hier staan namelijk genoeg vacatures op om aan de slag te gaan als verpleegkundige.

Waar werk je als verpleegkundige?

Als je opzoek bent naar een nieuwe baan als verpleegkundige, is het wel handig om te weten waar je als verpleegkundige aan de slag gaat. Als verpleegkundige kan je namelijk werken in een ziekenhuis, verpleeg- of verzorgingstehuis of in de thuiszorg. Wanneer je kiest voor het ziekenhuis ben je verantwoordelijk voor de verzorging en opvang van de patiënten, ook assisteert een verpleegkundige een arts bij alle dagelijkse werkzaamheden. Als je wilt werken in een verzorgingstehuis dan biedt je de patiënten sociale begeleiding en verpleegkundige hulp. Kies je toch liever voor het verpleeghuis? Dan verricht je verpleegkundige handelingen die een patiënt zelf niet meer kan uitvoeren. En als laatste kan je nog kiezen voor de thuiszorg, dan help je de patiënten met het uitvoeren van medische handelingen en lichamelijke ondersteuning.

De werkzaamheden als verpleegkundige

Wanneer je een keuze hebt gemaakt op welke plek jij uit de voeten wilt komen, is het wellicht ook leuk om te weten welke algemene werkzaamheden er op je af zal gaan komen. De algemene werkzaamheden als verpleegkundige bestaan uit het ondersteunen bij de algemene levensverrichtingen van een patiënt, het bieden van sociale begeleiding, maar ook het rapporteren van eventuele veranderingen omtrent de patiënt. Ook zal je bezig zijn met het uitvoeren van verpleegkundige handelingen en zal je de patiënt ondersteunen bij zijn of haar medische behandelingen. Ook help je met assisteren van de dagelijkse werkzaamheden bij de arts.

Leave a Reply