Ging jij vroeger ook altijd stickers sparen? Vroeger was dat echt helemaal in, vooral bij de meiden. Wellicht herken je het wel bij jezelf of bij je zusje, want wie spaarden de Diddle stickers bijvoorbeeld nou niet. Maar niet alleen bij Diddle, zo had je nog vele sticker spaaracties waar je urenlang op zoek kon gaan naar die ene sticker die je nog nodig had. Maar wij zijn vandaag de dag eigenlijk nog steeds gefascineerd als het gaat om stickers en dan vooral als het gaat om raamstickers. Want dat is toch wel iets wat lekker opvalt natuurlijk. Vooral namelijk bij winkels en auto’s.

Raamstickers bij winkels

Zeker wanneer je aan het winkelen bent en je loopt door de winkelstraat heen, zal je omringd worden door raamstickers bij diverse winkels. Want wanneer je rondloopt door de stad, kijk je vast vaak om je heen en zal je veel raamstickers om je heen zien. En niet heel gek, want wij mensen worden nou eenmaal het meest aangetrokken om naar de raamstickers te kijken bij de winkels. En weet je hoe dat komt? Wij hebben onszelf nou eenmaal aangeleerd dat een winkel met een raamsticker vast een fantastische aanbieding heeft, die je gewoon niet mag mislopen. En door zo’n raamstickers zal je veel sneller de winkel ingaan. Natuurlijk is het niet zo dat elke raamsticker onze aandacht trekt, maar de meeste dus wel. Dit komt door de kleur, de grootte en het lettertype wat gebruikt is. Dit wordt namelijk allemaal onbewust verwerkt in ons geheugen. Maar alsnog afhankelijk van de aantrekkelijkheid moeten we toch af en toe tegen onszelf zeggen dat we toch een kijkje willen nemen in de winkel, want je weet maar nooit he.

Stickers op auto’s

Dit zijn wellicht dan geen raamstickers, maar ook stickers op auto’s trekken onze aandacht aan. Vaak heel erg onbewust hoor, maar je kijkt sneller en langer naar een auto met stickers dan een auto zonder stickers. Dit komt gewoon, omdat het anders is dan de rest en je minder auto’s met stickers tegenkomt, dan zonder. DIt zeker in tegenstelling van raamstickers bij winkels. Je wilt namelijk gewoon weten wat er precies op de auto staat. En hoewel het niet veel tijd, moeite of geld kost om hiermee onze aandacht te trekken is deze manier toch een bewezen effectieve manier om nieuwe klanten binnen te halen. En het leukste aan het hebben van stickers is dat je ze helemaal zelf kunt ontwerpen. Dus heb je bijvoorbeeld zelf een bedrijf of je hebt gewoon stickers nodig voor een ander soort project, dan is het hebben van stickers toch een goed voorbeeld van mensen aantrekken. Hoe gaat jouw formaat en vorm van sticker eruitzien?

Leave a Reply