Veel bedrijven hebben op hun website een pagina waar ze aan de hand van portretten hun personeel voorstellen. Wil jij dat ook? Kies dan bijvoorbeeld voor fotografie in Groningen voor allerlei fotografiewerken. Zo pak je het portretteren van jouw personeel aan!

Waarom portretten laten maken?

Ten eerste: waarom zou je portretten laten maken? Die reden is simpel! Wat voor onderneming jij ook hebt, klanten hebben graag een persoonlijke benadering. Door jouw klanten via portretten op de website vast kennis te laten maken met jouw personeel, hebben ze een gezicht bij wie ze kunnen verwachten en is de drempel minder hoog om contact met jullie op te nemen.

De juiste fotograaf

Mooie portretten maak je bij goede fotografen, zoals van Diepzeekonijn. Nederland heeft ontzettend veel fotografen en daar zitten een hoop goede, maar ook een hoop minder goede tussen. Belangrijk is om niet alleen de tarieven en locatie van de fotograaf goed te checken, maar ook het portfolio. Wanneer de foto’s in het portfolio bevallen, kun je contact opnemen voor een samenwerking.

De juiste kleding

Jouw personeel moet natuurlijk vooral als zichzelf overkomen, want zo geef jij de klant de juiste indruk. Als jullie een bedrijfsoutfit hebben, draagt jouw personeel natuurlijk de bedrijfskleding, maar als ze zelf mogen kiezen, laat ze dan ook zelf kiezen. Wel is het belangrijk om niet te veel heftige sieraden om de nek, in de oren of in het haar, of brillen met een al te opvallende montuur te dragen, omdat dit afleidt van de gezichtsuitdrukking. Laat dames met lange haren  hun haar opsteken, of in ieder geval ervoor zorgen dat het uit het gezicht is.

De juiste houding

Jouw personeel moet een open uitstraling hebben. Laat ze niet te serieus kijken, lachen is een must! Een vriendelijke glimlach gaat de meeste klanten naar jouw bedrijf trekken. Zorg daarnaast dat jouw personeel goed in de camera kijkt, zodat het op de website lijkt alsof ze echt naar de klant kijken. Leun wat naar achteren op je achterste been en buig een beetje door je voorste knie. Laat je armen ontspannen en buig je ellebogen iets. Hierdoor creëer je wat ruimte tussen je.. Veel mensen vinden het verschrikkelijk om op de foto te gaan, weten zich geen houding te nemen en voelen zich ontzettend ongemakkelijk. Goede fotografen kunnen mensen hier doorheen leiden. Ze helpen met de zoektocht naar de juiste houding en gezichtsuitdrukking en kunnen van letterlijk iedereen een mooie foto maken. Benieuwd? Contacteer dan eens een professionele fotograaf!

 

Leave a Reply